OKULLARIMIZ ANADOLU LİSESİ LİSE REHBERLİK REHBERLİK BİRİMİNDEN MEKTUP

KAYI ANADOLU LİSESİ / REHBERLİK / REHBERLİK BİRİMİNDEN MEKTUP

Değerli Velilerimiz;

Öğrencilerimizin liseye başlamasıyla beraber dünyaya bakışı ve farkındalıkları değişmeye başlar. Bu değişimin sağlıklı şekilde olabilmesi için aşırı tutum ve davranışlardan kaçınmak, dengeli bir yol bulmak gereklidir. Bu dönemde akılcı sağduyulu davranışlar gelişmemiştir. Bu tarz davranışların gelişmesi ve yetişkin seviyesine çıkması için zaman ve deneyim gerekir. Bundan dolayı çocuklarımızda bazen yalan söyleme, aşırı sinirli olma, karşı gelme, tartışma vb. istenmeyen davranışlar olabilir. Böyle durumlarda paniğe kapılmadan, çocuklarımıza sağlıklı düşünme ve davranma konusunda yardımcı olmamız gerekir.

Genelde gençler daha duygusal bazen de karamsar olabilmektedirler. Çocuğumuzla aramızdaki en önemli köprü sevgidir. Gençler en ufak başarısızlıklarında ya da hata yaptıklarında anne-babalarının sevgisini kaybedeceklerini sanabilirler. Çocuklarımıza ayıracağımız en önemli şey zamandır. Onu sevmek, değer vermek, kabul edip onaylamak, ailede güven ortamı oluşturmak, sevildiğini ve kabullenildiğini söz ve davranış ile aktarmak, yeri geldiğinde sabırlı ve ilgili olmak; gençlerin kendine güvenen, insana ve topluma sevgi duyan bireyler olmasına neden olacaktır. Çocukları tanımada ve anlamada en büyük destek, çocuğunuz ve sizlerin arasındaki o köprüdür. Yani ETKİLİ İLETİŞİM…

Mutlu bir bireyin iletişim kanalları her zaman açık olacaktır. Hayatta uyumu, doyumu ve başarıyı her zaman yakalayacaktır.