OKULLARIMIZ ORTAOKUL 5. SINIF HAZIRLIK PROGRAMI

ORTAOKUL / 5. SINIF HAZIRLIK PROGRAMI

KAYI Ortaokulunda 5. sınıflarımız hazırlık sınıfı olarak değerlendirilir. Öğrencilerimizle çalışmalarımız Ağustos ayında yapılan kurslarla başlar. Bu kurs, farklı İngilizce seviyelerinden bir araya gelmiş öğrencilerin, eksikliklerini giderme ve İngilizcelerini geliştirme şansı vererek seviyelerini birbirlerine yaklaştırır ve hazır bulunuşluk durumlarını işlenecek hazırlık müfredatına başlayabilme noktasına getirir. Öğrencilerimize uygulanan 3 ayrı öğretmen ve 18 saatlik yoğun İngilizce programı ile yıl sonunda TRINITY GESE TEST (Speaking), CAMBRIDGE FLYERS TEST, ve EDEXCEL PROGRESS TEST gibi uluslararası standartlarda dünyaca tanınmış sınavlarda kendilerini deneme imkanı tanınır. Böylelikle öğrencilerimiz, uluslararası eğitim ortamlarına da bir yandan hazırlanmaktadırlar. Öğrencilerimiz ayrıca TRINITY STARS Drama Kulübümüze de gönüllü katılım için teşvik edilirler. Yıl sonunda yapılan temsil ile Trinity Stars yetkilileri tarafından değerlendirmeye alınan öğrenciler, uluslararası kabul görmüş bir sertifika kazanırlar. Edexcel programına bağlı olarak da İngilizce Edebi Analizler, İngilizce Matematik ve İngilizce Fen eğitimi alarak her alanda İngilizce anlayışı ve ifade becerisi kazandırılır. Ayrıca, sosyal sorumluluk projelerimiz kapsamında İngilizceyi öğrenmek arzusundaki Görme Engelliler için İngilizce kitap okuma ve gelirlerinin hayvan barınaklarına aktarılması üzere İngilizce takvim, kitap ayracı ve broşür hazırlanması ile bunların satışı gibi aktivitelerde etkin şekilde yer alırlar. Değerler eğitimi müfredatımızda da her branş gibi İngilizce dersinde de o ay için belirlenen alt değerlerle ilgili aktivitelerle konu İngilizce olarak işlenir; öğrencinin sosyal/etik bilinç, öz farkındalık bilinci, sorumluluk ve takım bilinci gibi konularda kendini İngilizce ifade ederek düşüncelerini paylaşması sağlanır. İngilizce dersi müfredatı pek çok renkli aktvitelerle öğrencilerin eğlenerek ve severek öğrenmelerini sağlayan bir atmosfer sunar. Bu etkinlikler arasında akıllı tahta interaktif oyunları, belgeseller, İngilizce matematik ve fen oyun ve problemleri, canlandırmalar ve sınıf dışı etkinlikler (yarışmalar, define avları, Quiz Showlar) yer alır.

Özellikle 5. Sınıf öğrencilerimizin, kendilerine uygulanan 18 saatlik yoğun İngilizce programı dahilinde, İngilizceyi hayatlarının içine alabilmeleri ve İngilizce kullanımını doğal akışıyla daha yoğun anlamlandırabilmeleri maksadıyla yıl sonunda Malta yaz okulu programına katılmaları zorunludur. Program süresince öğrendikleri yapıları ve farklı toplumlara ait genel kültür kazanımlarıyla daha rahat bir iletişim ve akran etkileşimine giren öğrencilerimiz, Malta dönüşü öz güveni yüksek, yabancı dil eğitiminin gerekliliği konusunda bilinçli ve sosyal iletişimi daha yüksek bireyler olarak dönerler.