OKULLARIMIZ ORTAOKUL ORTAOKUL AKADEMİK PROGRAM ORTAOKUL BEDEN EĞİTİMİ

ORTAOKUL AKADEMİK PROGRAM / BEDEN EĞİTİMİ

Sporun, insan yaşamının ayrılmaz bir parçası olması gerektiğine yönelik farkındalık ve bilinç geliştirmek KAYI Ortaokulundaki Beden Eğitimi derslerinin temel amacıdır.
Öğrencilerimizi, yaşamları boyunca kullanacakları hareket becerileri, aktif ve sağlıklı yaşam becerileri, kavramları ve stratejileri ile birlikte öz yönetim becerileri, sosyal becerileri ve düşünme becerilerini de geliştirerek bedensel, düşünsel ve duyuşsal bir gelişim sağlarız.

Ortaokul düzeyinde “hareket yetkinliği” gelişimindeki amacımız; öğrencilerin, ilkokulda edindikleri temel ve birleştirilmiş hareket becerilerini “bireysel, takım, raket, su sporları, dans, doğa ve macera etkinlikleri” gibi farklı spor ve fiziksel etkinlik gruplarına ait hazırlayıcı oyunlarda kullanmaları olarak karşımıza çıkar.

Bunların yanı sıra yıllık programlarımızda basketbol, voleybol, hentbol, futbol gibi branşlara yönelik beceriler geliştiririz.

Eğitim yılı devam ederken katıldığımız Voleybol, Futbol, Basketbol ve Atletizm müsabakalarına yönelik yaptığımız çalışmalarla öğrencilerimiz sporun tadını çıkarırlar.