OKULLARIMIZ ANAOKULU Bir Reggıo Çocuğu Günü

KAYI ANAOKULU / BİR  REGGIO ÇOCUĞU GÜNÜ

KAYI Anaokulunda gün 08.10’da kahvaltı ile başlar. Kahvaltıdan sonra yoga ya da sabah jimnastiği ile devam eder. Daha sonra sınıfa geçen çocuklar daha önce üzerinde çalıştıkları projeleri hatırlama ve yeni projeler oluşturma amaçlarıyla o günün planlamasını yapar. Projeler üzerinde çalışırken sınıfı kullanabilecekleri gibi  sanat atölyesini, piazza’yı (ortak alan) ya da bahçeyi de kullanabilirler. Toplanma zamanı geldiğinde çocuklar projelerini toplar ya da daha sonra devam etmek üzere kaldırır ve branş dersine geçer. Branş dersinden sonra öğle yemeği için hazırlanılır ve yemeğe geçer. Yemek sırasında zorla yedirilmez, ancak tüm yemeklerin tatlarına bakmaları ve doyacak kadar yemeleri için teşvik edilirler. Yemekten sonra bahçeye çıkmak üzere hazırlanır, çocuklar kendi ceketlerini ve çizmelerini kendileri giyerler. Bahçe zamanından sonra İngilizce ‘ye geçilir. Üç saat süren İngilizce etkinliklerin sonrasında çocuklara ikindi ikramları takdim edilir. İkindi ikramının ardından günün son branş çalışması yapılır. Günün değerlendirmesinin ardından çocuklar eve gitmek için hazırlanır ve 16.00’da servisler okuldan ayrılır. Yalnız Cuma günleri ikindi ikramı servis edilmez ve 14.30’da servisler okuldan ayrılır.