ECAS PROGRAMLARI ECAS BİLİNCİ PROGRAMLARI ECASLIFE - YAŞAM BECERİLERİ EĞİTİMİ

ECAS BİLİNCİ PROGRAMLARI / ECASLIFE - YAŞAM BECERİLERİ EĞİTİMİ

Yaşam Becerileri Eğitimi

Yaşam Becerileri Eğitim Programı ile öğrencilerin yaşlarına uygun yaşam becerilerini kazanmaları, sosyal ve duygusal gelişimlerinin sağlanması amaçlanır. Öğrencilerimizin toplum sorunlarına duyarlı, sorumluluklarının bilincinde bireyler olarak yetişmeleri, olumlu davranışlar ve yaşam becerileri geliştirmeleri amacıyla onların yaşam becerileri eğitimi almalarını, hem akademik hayatta hem de toplumsal hayatta başarılı olmalarını hedefliyoruz.

Duke of Edinburgh Uluslararası Gençlik Ödülleri
The Duke of Edinburgh’s International Award 14 ile 24 yaşları arasındaki tüm gençlerin katılabileceği heyecanlı bir kişisel gelişim programıdır. Programının amacı gençleri, kendi hayatlarında, yaşadıkları toplumda ve dünyada bir fark yaratmalarını sağlayacak yaşam becerileri ile donatmaktır. 1956 yılında Edinburgh Dükü Prens Philip tarafından kurulduğundan bu yana, 140 ülkede ve bölgede 8 milyonu aşkın genç Ödül Programına katılmıştır.

Ödül Programı süresi arttıkça sorumluluğun da arttığı 3 kategoriden oluşur:
Bronz    (6 ayda tamamlanır)
Gümüş  (12 ayda tamamlanır)
Altın      (18 ayda tamamlanır)

Her kategori 4 temel bölümden oluşur:
• Beceri Geliştirme (Haftada 1 saat yapılması gerekir)
• Fiziksel Gelişim    (Haftada 1 saat yapılması gerekir)
• Toplum Hizmeti   (Haftada 1 saat yapılması gerekir)
• Macera ve Keşif Yolculuğu
• Toplumsal Uyum Projesi (Sadece Altın Kategori).

Katılımcılar, her bir kategoriyi tamamlayabilmek için bütün bölümleri tamamlamakla yükümlüdür.

Gönüllülük esasına dayanan bir kişisel gelişim programı olan “The Duke of Edinburg’s Uluslararası Gençlik Ödülleri programına katılan öğrenciler; kendi hayatlarında, yaşadıkları toplumda ve dünyada bir fark yaratmalarını sağlayacak yaşam becerileri kazanırlar. Beceri Geliştirme, Fiziksel Gelişim ve Toplum Hizmeti çalışmalarını tamamlayan öğrenciler Macera ve Keşif Yolculuğu ile programlarını sonlandırırlar ve kendi seçtikleri sosyal, kültürel ve sportif faaliyetlerde düzenli olarak çalışarak sertifikalarını alırlar.