KAMPÜSTE YAŞAM KAMPÜS HARİTASI VE MEKÂNLAR Kütüphane-Medya Merkezi

KAMPÜS HARİTASI VE MEKANLAR / KÜTÜPHANE-MEDYA MERKEZİ

Modern görünümü, 5 kattan oluşan özel bir tasarıma sahip kütüphanemiz, öğrencilerimizin kitapla ilk ciddi teması kurduğu, kitap okuma ve araştırma yapma alışkanlığı kazandığı mekan olması açısından fiziki şartları, materyal çeşidi, nitelikli eserler ve kitap varlığı açısından donanımlı bir mekan olarak düzenlenmiştir. Minderlerin bulunduğu okuma köşeleri, öğrencilerimize uygun olarak tasarlanan mobilyalar, özel ses ve ışık sistemleri, bilgisayar, yazıcı, scanner, projeksiyon donanımları ile her geçen gün zenginleşen kütüphanemizde yaş grubu özellikleri dikkate alınarak düzenlenmiş kitaplıklarımızda süreli yayınlar, danışma kaynakları, edebi ve bilimsel nitelikli kitaplar, çocuk kitapları, yabancı dilde kaynaklar (İngilizce, Almanca, İspanyolca), derse yardımcı test kitapları yer alır. CD, DVD, VCD gibi kitap dışı materyallerle görsel ve işitsel kaynaklara ulaşabilen galeriler bulunur.

Kütüphane, bir kitap ormanıdır.

KÜTÜPHANEMİZİ ÖĞRENCİLERİMİZ TASARLADI.

Kitap okuma alışkanlığını öğrencilerimizin günlük hayatlarının bir parçası haline getirmek amacıyla KAYI Okulları kütüphanesini öğrencilerimizin tasarım tercihleri doğrultusunda yeniledik. Düzenlediğimiz anket çalışmasından hareket ederek öğrencilerimizin kendilerini rahat hissedebilecekleri işlevsel ve estetik bir alan oluşturmak için kütüphanede kullanılacak renklerden fiziksel donanıma, müziklerden yayınlara kadar kütüphanemizde yer alacak tüm detaylara öğrencilerimizle birlikte karar verdik. Kütüphanemizi, öğrencilerimizin konforlu bir şekilde ders çalışabileceği, kitap okuyup müzik dinleyebilecekleri mutlu bir ortama dönüştürmek önceliğiyle tasarladık. Şimdiden keyifli okumalar dileriz.