OKULLARIMIZ ANADOLU LİSESİ LİSE AKADEMİK PROGRAM LİSE FEN BİLİMLERİ

KAYI ANADOLU LİSESİ / AKADEMİK PROGRAM / FEN BİLİMLERİ

KAYI Anadolu Lisesi öğrencileri bilimsel çalışma basamaklarını içselleştirerek karşılaştıkları problemleri çözme becerilerini pekiştirirler. Cumhuriyetimizin kurucusu M.Kemal Atatürk’ün “Hayatta en hakiki mürşit ilimdir” sözünü kendilerine ilke edinirler; bilimsel bilgi ve yöntemler dışındaki hiçbir kaynağa itibar etmezler.

KİMYA

KAYI Anadolu Lisesi kimya dersinde; bilimi seven, kimya biliminin temel ilkelerini anlayan ve uygulayabilen, disiplinli çalışmayı bir ilke haline getirmiş, çevresindeki maddeler ve kimya arasındaki ilişkiyi kavrayan, araştıran, sorgulayan, YGS ve LYS  sınavlarında en yüksek başarıyı hedefleyen, mutlu ve başarılı öğrenciler yetiştirmek temel hedefimizdir.

FİZİK

KAYI Anadolu Lisesi fizik dersinde; sunumlar ve görsel simülasyonlarla konularımızı öğrencilerimizin zihinlerinde canlandırmayı, beyin fırtınası yapıp günlük hayattan örneklerle yola çıkarak özel durumlara indirgemeyi, olaylar arası mantık kurgusunu kavramalarını sağlayarak problem çözmelerini daha kolay ve anlaşılır hale getirmeyi amaçlamaktayız.  Farklı öğretim materyalleri kullanılarak, bir yandan öğrenme sürecini daha eğlenceli hale getirilirken diğer yandan da zihinde kalıcı olması hedefliyoruz.

9. ve 10. sınıflarda ortak alan dersi olarak başlayan fizik dersi, 11. ve 12. sınıflarda ayrışan branşlar doğrultusunda üniversite giriş sınavlarına yönelik olarak hazırlanarak devam eder. Öğrencilerimizin hafta içi ve hafta sonu etütlerleriyle birlikte soru çözümleri yapıp öğrendiklerini pekiştirmeleri, düzenli aralıklarla yapılan ‘’ayna sınavları’’ ile de öğrencilerin yakın zamanda öğrendiklerinin analiz edilip geri dönütler verilmesini ve eksik oldukları konuların tamamlanmasını sağlıyoruz.

BİYOLOJİ

“Biyoloji her yerde” sloganıyla yola çıkan KAYI Anadolu Lisesinde biyoloji derslerimiz, konu başı sunumları ile başlar. Bu sayede öğrencilerimiz konunun günlük yaşam ile bağlantısını rahatça kurarak öğrenirler. Dersin devamında konu ile ilgili ulusal ve uluslar arası çeşitli kaynaklar, video, animasyon, simülasyonlar kullanılır. Hazırladıkları sunumlar sayesinde öğrencilerimizin bilgiye kendilerinin ulasması hedeflenir. Öğrencilerilerimiz çevrelerindeki canlılara karşı oldukça duyarlıdırlar. Okulumuzun bulunduğu doğal ortamın avantajları kullanarak, yaptığımız etkinlik ve geziler ile canlılar hakkında daha fazla bilgi sahibi olmaları sağlıyoruz. Ayrıca biyoloji okur yazarlığı sayesinde vücutlarını iyi tanımalarını, sağlıklı yasam prensiplerini yaşamlarına dahil etmelerini hedefliyoruz.