KAMPÜSTE YAŞAM GELENEKSEL ETKİNLİKLER

KAMPÜSTE YAŞAM / GELENEKSEL ETKİNLİKLER

BAYRAMLAR

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı

Cumhuriyeti biz kurduk, onu yaşatacak ve yükseltecek olan sizlersiniz!

KAYI Okulları 29 Ekim günü kırmızı beyaza bürünür, Cumhuriyet’in kuruluşunu öğretmen ve öğrencileri ile birlikte coşku içinde kutlar. Tören için büyük titizlik içinde çalışan öğrenciler, hazırlamış oldukları şiir, gösteri ve sunumlarını sergilerler. KAYI yönetimi, idari kadro, öğretmenler ve öğrencilerin eksiksiz katılım gösterdiği kutlamalar her sene Cumhuriyet pastası kesimi ile son bulur.

10 Kasım Atatürk’ü Anma Günü

Benim naçiz vücudum elbet toprak olacaktır, fakat Türkiye Cumhuriyeti sonsuza kadar yaşayacaktır.”

KAYI Okullarında; ülkemizin kurtarıcısı ve Cumhuriyetimizin kurucusu Atatürk, 10 Kasım'da minnet ve özlem ile anılır.

10 Kasım haftası yurt genelinde olduğu gibi KAYI Okullarında da Atatürk Haftası olarak kutlanır. Öğrencilerimiz Ata’ya olan saygı ve özlemlerini anlatan şiirler, resimler ve kompozisyonlar hazırlayarak, okul ve sınıf panolarında sergilerler. Okulumuzda 10 Kasım günü saat tam 09.05'te siren sesi ve saygı duruşu ile 10 Kasım Atatürk’ü Anma Töreni başlar. Anma töreni, KAYI Yönetim kadrosu tarafından Atatürk büstüne konan saygı çelengi sonrası, tören alanında öğrenciler ve öğretmenlerin hazırlamış olduğu program ile devam eder. Düzenlenen anma töreninde Ata’nın yaşam öyküsü, Atatürk ilke ve inkılapları anlatılır, seçilmiş Atatürk şiirleri okunur.

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı

Bugünün küçükleri, yarının büyükleridir.

Atatürk'ün Türk çocuklarına armağan ettiği 23 Nisan, dünyada kutlanan ilk çocuk bayramıdır. 23 Nisan haftasında öğrenciler duygu ve düşüncelerini ifade eden yazılar ile panoları süslerken, idari kadro tarafından tüm okul bayrak ve Atatürk resimleri ile donatılır. KAYI Okullarında şenlik havasında kutlanan 23 Nisan, anaokulundan lisesine kadar bütün çocukların keyif alacağı aktivite ve etkinliklere sahne olur. Sabahtan tören alanında Atatürk’e teşekkür ve minnetlerini ifade eden KAYI çocukları, tören sonrasında kendileri için hazırlanmış olan şenlik alanında bayramın tadını çıkarırlar. 23 Nisan için büyük bir özveri ile çalışan yönetim ve idari kadro, öğrencilerin keyif alacağı tüm etkinlikleri en ince ayrıntısına kadar planlar.

19 Mayıs Gençlik ve Spor Bayramı

“Bütün ümidim gençliktedir!”

Türk milletinin geleceği, yarınlarımızın teminatı gençlerdir. KAYI Okulları, yarınların sorumluluğunu üstlenebilecek şekilde, nitelikli, bilgili ve ideal sahibi insanlar yetiştirmek için, elinden gelenin en iyisini yapmaya çalışır. 19 Mayıs haftası tüm okulda hazırlık yapan idari kadro ve öğrenciler, 19 Mayıs günü tören alanında kutlamalarını gerçekleştirir.

ÖZEL GÜNLER

24 Kasım Öğretmenler Günü

KAYI Okullarına göre; eğitimin temeli "bilgi"’dir, onun da 4/5 ü "ilgi"’dir. KAYI Öğretmenleri, alanlarında bilgili, öğrencilere karşı her zaman ilgilidir. Gelenekselliğin ötesine geçerek, kendine özgü kutlamaları seven KAYI Okulları, 24 Kasım öğretmenler gününde de değişik program ve etkinliklere sahne olur. Sabah saatlerinde yönetim kadrosu tarafından tüm sınıflar gezilerek, öğretmenlere karanfil ve minik hediyeler verilir. Tören alanında gerçekleşen kutlamada, yönetim kadrosundan, teknik personele, öğrencisinden, öğretmenine kadar tüm okul değişik performanslar sergiler.

Yılbaşı Partisi

KAYI Okullarında her sene kostümlü yılbaşı partisi kutlanır. Öğleden sonra başlayan kostüm partisinde KAYI Okulları, değişik kahramanları, masal karakterlerini misafir eder. Keyif ve eğlence içinde geçen partide; yemekler, patlamış mısırlar, gösteriler, DJ performanslar yer alır. Gün sonunda, KAYI Okulları idari kadro tarafından hazırlanan minik hediyeler öğrenci ve öğretmenlere takdim edilir.

1. Sömestir Sonu

1 Dönemin sonunda karne alan KAYI öğrencilerine, tatilde keyifli zaman geçirmeleri için tatil poşeti verilir. Tatil poşetleri içinde, her seviyeye uygun kitaplar, yapboz, eğitim setleri yer alır.

8 Mart Kadınlar Günü

KAYI Okulları tarafından her sene kutlanan kadınlar gününde, tüm bayan çalışan ve öğretmenlere karanfil ve minik hediyeler takdim edilir.

18 Mart Çanakkale Zaferi

Tarihteki önemli günlere her zaman dikkat eden KAYI Okulları, 18 Mart günü şehitlerini minnet ve saygı ile anar. Tören alanında, saygı duruşu ile başlayan Atatürk ve askerlerinin kazanmış olduğu büyük zaferin anma töreni, kahramanlık şiirleri ve slayt gösteri ile son bulur.

23 Nisan Bahar Festivali

KAYI Okulları tarafından organize edilen ve gelenekselleşen Bahar Festivalinde etkinlik ve organizasyonlara yer verilir. Konser organizasyonun da olduğu Bahar Festivalinde tüm KAYI ailesi eğlenceli zamanlar geçirir.

19 Mayıs KAYI Festivali

KAYI Okulları tarafından organize edilen ve gelenekselleşen KAYI Festivali 19 Mayıs haftasında kutlanır. Festival boyunca okul içinde kurulan yiyecek içecek stantları, alışveriş stantları bir hafta boyunca öğretmen, öğrenci ve idari kadronun beğenisine sunulur. Sosyal sorumluluk projelerine ait stantların da yer aldığı festivalde, etkinlik ve aktivitelere de yer verilir.