OKULLARIMIZ ANADOLU LİSESİ LİSE KİŞİSEL VE KÜLTÜREL GELİŞİM

Kişisel-kültürel gelişimi destekleyen uygulamalar

KAYI Anadolu Lisesi öğrencilerinin, her biri uzun çalışmalar sonucu tasarlanmış ve kendi alanında zirvede bulunan uluslararası organizasyonlarla işbirliği içinde yürütülen ECASART: Müzik, Görsel Sanatlar, Sahne Sanatları ve Sporda Branşlaşma, ECASiT: IT ve Kodlama Eğitimi, ECASELP: Çevre Okuryazarlığı, ECASVAL: Değerler Eğitimi, ECASSOR: “Her öğrenciye bir proje” yaklaşımıyla sosyal sorumluluk çalışmalarına, ulusal ve uluslararası Kulüplere katılmaları sağlanır. Kişisel-kültürel gelişimi destekleyen programlar ve zengin kulüp seçenekleri ile öğrencilerin bireysel ve işbirliğine dayalı çalışma alışkanlıklarını edinmeleri amaçlanır.

ECASMUN – Model United Nations/Model Birleşmiş Milletler

Model Birleşmiş Milletler Projesi ECASMUN, öğrencilerin delegeler çıkararak belli ülkeleri ve Birleşmiş Milletler kurumlarını temsil ettikleri eğitsel bir simülasyondur. Gerçek bir Birleşmiş Milletler Konferansı niteliği taşıyan bu etkinlikte öğrenciler, güvenlik, çevre, ekonomi, sağlık gibi alanlardaki komisyonlarda görev alırlar. Öğrenciler, dünya meseleleri hakkında yaptıkları ayrıntılı araştırmalar sonucunda gerçekçi ve bu sorunlara uygulanabilir çözümler üretir ve yasa tasarıları hazırlarlar. Farklı ülkeler hakkında bilgi sahibi olarak, dünya sorunlarına ilişkin global bir bakış açısı edinen öğrenciler; konferans sonuç bildirgesini tavsiye niteliğinde Birleşmiş Milletlere gönderirler.

Öğrencilerin katıldıkları MUN çalışmalarında kullanılan dil İngilizcedir. Tüm çalışmaların ve konferansların İngilizce olması öğrencilerin dil bilgi ve becerilerini geliştirir. 16-25 yaş aralığındaki öğrencilerin katıldığı MUN kulüplerine lisede başlayarak deneyim kazanan öğrenciler üniversitede de MUN kulüplerindeki çalışmalarını devam ettirebilmektedirler.