ECAS PROGRAMLARI ECASARTS - SANAT EĞİTİM PROGRAMLARI Görsel Sanatlar

ECASARTS - SANAT EĞİTİM PROGRAMLARI / GÖRSEL SANATLAR

Görsel Sanatlar Programı ile öğrencilerin düşüncelerini görsel olarak ifade edebilmesi ve sanat yapıtlarını anlama becerilerinin geliştirilmesi amaçlanır. Öğrencilere uygun atölye ortamları sunularak, yaratıcılıklarını, düşüncelerini ve çözümleme becerilerini güçlendiren sanat yapıtları üretme fırsatları tanınır. Öğrenciler, iki ve üç boyutlu tekniklerden yararlanarak, atık malzemelerin de bir arada kullanıldığı derslerde yaratıcılıklarını görselleştirir ve nesnelerle somutlaştırırlar. Kendilerini tasarladıkları sanatsal objelerle ifade eden öğrencilerin eserleri cRe-use merkezi ve atölye alanlarında sergilenir.

Görsel Sanatlar programı Anaokulu 3 yaş grubundan 12. Sınıfa kadar yapılandırılmış özel bir programdır. Anaokulunda Reggio Emilia Atelieristası tarafından hazırlanan özel bir program uygulanmaktadır. Ortaokuldan itibaren yas ve birikimlerine bakılarak uzman öğretmenlerimiz tarafından değerlendirildikten sonra düzeylerine en uyumlu Edexcel BTEC Arts & Design programlarına katılabilirler. Edexcel/BTEC onaylı merkez olan okulumuzda Arts & Design alanında First Entry düzeyinden en yüksek düzey olan Level 3 Extended Diploma düzeyine kadar programlara katılabilir ve ilgi duydukları sanat dalında uzmanlaşabilir ve tüm dünyada geçerli diplomalarını alabilirler. İngiliz uluslararası Lise programına devam eden öğrencilerimiz GCSE in Arts & Design ve A Level in Arts 6 Design programlarına da katılabilirler ve İngiltere’nin ve diğer uluslararası önde üniversitelerin güzel sanatlarla ilgili olan bölümlerine sınavsız girme hakkını elde edebilirler.