OKULLARIMIZ ORTAOKUL ORTAOKUL AKADEMİK PROGRAM ORTAOKUL GÖRSEL SANATLAR

ORTAOKUL AKADEMİK PROGRAM / GÖRSEL SANATLAR

Mağara duvarlarına çizilmiş ilkel çizimler, insanın iletişim ihtiyacını karşılamakla birlikte estetik haz aldığı ilk ürünlerdi. Bu yüzden de insanlık tarihi gelişirken sanat tarihi de gelişti. Çünkü temelde iki duygu vardı: Hayatın zorluklarının yansıması olan acı; acıyı simgeleştirerek dışa vurmayı kolaylaştıran sanat ve bu yolla hissedilen estetik haz.

KAYI Okullarında görsel sanatlar dersini sözel, işitsel ve dramatik sanat alanlarının tümünü kapsayacak bir bakışla, Sanat Tarihiyle birlikte alıp planlarız. Görsel sanatların tarihini derinden etkileyen akım ve mitlerden yola çıkarak öğrencilerimizin yaratıcılıklarını geliştirecekleri duygu ve düşüncelerini ortaya koyabilecekleri bir sanat eğitimi sunarız.

Sanat çalışmalarında 3 boyutlu inşa çalışmaları, resim, seramik, parmak boya, hamur, su bazlı akrilik boya, baskı gibi teknikler kullanmaktayız. Eğitim-öğretim sürecinde düzenlenen sanat galerisi ve açılan sergilere gezi düzenler, çocuklara sanat eserinin değeri, sanatçının kim olduğu bir serginin nasıl gezilmesi gerektiği bilgisini yaşayarak öğretiriz.

Görsel Sanatlar dersinin yıl boyunca işlenecek müfredatını şekillendirirken diğer derslerin ihtiyacı olan iki ve üç boyutlu materyalleri dikkate alarak planlarız. Çalışmalarda öğrencilerimizin ortaya çıkaracağı ürünleri, diğer derslerin öğrenme materyali olarak kullanılmaya ürünler olarak birlikte inşa etmeye özen gösterir, alanlar arasında ortak çalışma yapıyor olmayı önemseriz. Bu, öğrencilerimizin, sanatla ilgili önemli bir algıyı edinmelerini sağlar: Sanat, hayatın her alanı için fayda yaratabilecek özgün ve özgür bir disiplindir.