ECAS PROGRAMLARI ECAS BİLİNCİ PROGRAMLARI ECAS - CRE-USE - GERİ DÖNÜŞÜM

ECAS BİLİNCİ PROGRAMLARI / ECAS -CRE-USE - GERİ DÖNÜŞÜM

Türkiye’de bir ilk uygulama olan cRe-use merkezi tüm sınıf seviyelerinde benimsenen çevre tabanlı eğitim yaklaşımını destekleyen bir “sürdürülebilir sanat” uygulama merkezidir. 6500 metrekare yeşil alan üzerine kurulan, bahçesinde farklı türde ağaçların bulunduğu, aileler için cafe-lounge hizmetinin tasarlandığı merkezde, 350 metrekare kapalı alanda sanat atölyeleri, atık emporiumu ve ofisler konumlandırılmıştır. Bu merkezde, daha önce ayrıştırma ve sterilizasyon işlemlerine tabi tutulan endüstriyel atıklar ve üretim fazlası materyaller sanat proje ve atölyeleri için birer malzemeye dönüştürülür. Malzemeleri kullanarak kendilerini sanatla ifade eden çocuklar, geri dönüşüm kavramı ile tanışarak hiçbir şeyin atık olmadığını öğrenirler. Reggio Emilia şehrinde genel merkezi bulunan uluslararası REMIDA programına başvurusunu yaparak üyelik müzakerelerini başlatan cRe-use merkezi, bir sosyal sorumluluk projesi olarak kurulmuş olup, tüm anaokulu, ilkokul, ortaokul, lise, güzel sanatlar fakülteleri ve sanatçıların kullanımına açık olacaktır.