OKULLARIMIZ ORTAOKUL ORTAOKUL AKADEMİK PROGRAM ORTAOKUL ICT

ORTAOKUL / ICT

ICT uzmanIarı tarafından geliştirilmiş ve farklı ihtiyaçlar doğrultusunda zenginleştirilmiş Codlama dersi, okulumuzda KAYI Ortaokulunda 5-6. sınıflara haftada 1 saat olarak zorunlu ders olarak verilmektedir.

Kodlama dersinde, öğrencilerimiz gerçek hayatta karşılaşacağı sorunlarda da işine yaracağı ve bilgisayar programcılığının temeli olan algoritmayı öğrenerek yolculuğa başlarlar. Ardından kodlama konusunda tüm dünyada otorite olmuş code.org üzerinden kodlama eğitimine devam ederler. Sınıf seviyelerine göre Scratch programı üzerinden kendi uygulamalarını, oyunlarını yazarlar. Sınıf seviyesi ilerledikçe gerçek bir kodlama dili olan Visual Basic’in sadeleştirilmiş hali olan Small Basic ile devam ederler.

Algoritmik düşünce becerisini geliştiren Kodlama eğitimi ile öğrenciler; teknolojik becerilerin yanı sıra problem çözme, takım çalışması, iletişim, planlama, karar verme, kritik düşünme, yaratıcılık gibi hayatın her alanında kullanabilecekleri becerileri geliştirirler.