OKULLARIMIZ ANAOKULU ANAOKULU AKADEMİK PROGRAM İngilizce

ANAOKULU AKADEMİK PROGRAM / İNGİLİZCE

KAYI Anaokulu İngilizce ve Türkçe müfredat birbirine paralel olarak hazırlanır. Çocuklar anadillerinde yürüttükleri projeleri İngilizce’de geliştirme veya yeniden yapılandırma fırsatı bulurlar. Bu paralel müfredat sayesinde çocuklar anadilde öğrendikleri kavramları İngilizce ’de daha kolay ve ilişki kurarak öğrenme fırsatı bulur. İngilizce programının temel amacı çocukların bu dile karşı sevgi ve merakını yüksek tutarak,  bu dilde iletişim kurmalarını sağlamaktır.

İngilizce bir branş dersi olarak değil, günlük hayatın bir parçası olarak görülür. Çocuklara, günlük akışın içerisinde İngilizce’ye maruz kalarak, kullanma ve yaşayarak öğrenme fırsatları sunulur. Native ve Native like öğretmenler tarafından yürütülen müfredatın temelini oyun ve şarkılar oluşturur. Anaokulu 5 yaş grubunda İngilizce ses çalışmaları (phonics) yürütülmektedir. Jolly Phonics programı kapsamında çocuklar hem harfleri hem de bu harflere ait hareketleri ve şarkıları öğrenir. Bu da harfleri hatırlamalarına yardımcı olarak, okuma-yazma çalışmaları için temel oluşturur.