OKULLARIMIZ ANADOLU LİSESİ KARİYER PLANLAMA

KAYI ANADOLU LİSESİ / KARİYER PLANLAMA

Kariyer planlama, kişinin bilgi, beceri, ilgi, değer yargıları, güçlü ve güçsüz yönlerini değerlendirmesi, kendisi için kısa, orta, uzun dönemli hedefler saptaması, eylem planlarını hazırlaması ve bunları uygulama sürecidir. Öğrencilerin lise öğrenimleri içerisinde kendini ispatlama ve kimlik kazanma çabası içinde mesleki ilgileri de belirginleşmeye başlar. Bu dönem bireysel kariyer yönetimi açısından oldukça önemlidir. Bireyin bu dönemdeki seçimleri çok sınırlı bilgi ile aile ve yakın çevrenin etkisi altında yapılmaktadır. Bu noktada KAYI Okulları olarak öğrencilerimizin kariyer basamaklarını bir bir tırmanmaya başladığı lise öğrenim hayatı içerisinde kariyer planlama etkinliklerini oldukça önemsiyor, çalışmalarımızı uygulanan envanterler, sunumlar ve analizler yanısıra Mesleki Tanıma, Mesleki Prova, Üniversite Günleri ve Üniversite Gezileri olarak planlıyoruz.