OKULLARIMIZ İLKOKUL İLKOKUL AKADEMİK PROGRAM KODLAMA

İLKOKUL AKADEMİK PROGRAMLAR / KODLAMA

Her sınıf düzeyi için ICT uzmanlarımız tarafından geliştirilmiş ve farklı programlarla zenginleştirilmiş Kodlama dersi, KAYI İlkokulunda 1-2-3-4 sınıflarda haftada 1 saat olmak üzere eğitim programının bir  parçasıdır.

Kodlama dersinde, öğrencilerimiz gerçek hayatta karşılaşacağı sorunlarda da işine yaracağı ve bilgisayar programcılığının temeli olan algoritmayı öğrenerek yolculuğa başlarlar. Ardından kodlama konusunda tüm dünyada otorite olmuş code.org üzerinden kodlama eğitimine  devam ederler. Sınıf seviyelerine göre Scratch programı üzerinden kendi uygulamalarını, oyunlarını yazarlar.

Algoritmik düşünce becerisini geliştiren Kodlama eğitimi ile öğrenciler; teknolojik becerilerin yanı sıra problem çözme, takım çalışması, iletişim, planlama, karar verme, kritik düşünme, yaratıcılık gibi hayatın her alanında kullanabilecekleri becerileri   geliştirirler.