OKULLARIMIZ İLKOKUL İLKOKUL AKADEMİK PROGRAM İLKOKUL PRATİK MATEMATİK

KAYI İlkokulunda matematik derslerinde yürütmekte olduğumuz müfredatımıza ek olarak çocuklarımızın matematik derslerini ve derslerde yaptıkları çalışmalar sırasında öğrendikleri teorik kavramları günlük hayatları üzerinden anlamlandırmalarını sağlayan Pratik Matematik derslerimiz ile çocuklarımızın problem çözme becerilerinin ve matematiksel işlem hızlarının gelişimini destekliyoruz.

İlkokulda tüm sınıf düzeylerinde haftalık programımız dâhilinde sürdürmekte olduğumuz Pratik Matematik derslerinde o hafta Matematik derslerinde işlenen konulara paralel olarak hazırlanmış aktivitelerle birlikte öğrenme ortamımızı zenginleştiriyoruz. Matematiğe bu defa aritmetiği daha hızlı ve kolay hale getiren bazı ipuçlarıyla, renklerle, şekillerle, şiirlerle ve masallarla bakıyoruz. Matematiğin eğlenceli yönlerini ve günlük hayatımızdaki kullanım alanlarını keşfeden çocuklarımız, bir taraftan da küçük gruplar olarak yaptıkları çalışmalar sırasında iletişim becerilerinin ve özgüvenlerinin gelişimlerini destekleyen dokunuşlarla karşılaşıyorlar.

Öğrencilerimiz, pratik matematik çalışmalarına www.faydalikurs.com adlı sitemiz üzerinden bulundukları her ortamda çevrimiçi olarak devam edebiliyorlar.