OKULLARIMIZ ANADOLU LİSESİ LİSE AKADEMİK ETKİNLİKLER

ANADOLU LİSESİ / LİSE AKADEMİK ETKİNLİKLER

Sınıf İçi Etkinlikler

Atatürk ve Matematik Sunumu

Hedef: Atatürk’ün matematiğe olan ilgisi, matematiğin hayatındaki önemi, yazdığı geometri kitabı ile kazandırdığı matematiksel ifadeler anlatılarak matematiksel düşünce sisteminin önemine vurgu yapmak.

Tür: Sınıf içi

Tarih: 10 Kasım 2016

Sınıf Dışı Etkinlikler

Cahit Arf'ı Anma Günü

Hedef: Cumhuriyet tarihinin en büyük matematikçisi olan Cahit Arf’ın, matematik felsefesi, kazandırdıkları, çok yönlülüğü anlatılarak bilim insanlarının, yaratıcı ve araştırmacı çalışmalarının yaşamımızdaki önemini vurgulamak.

Seviye: 7-8-9-10-11 ve 12. sınıflar

Tarih: 22 Aralık 2016

“Matematik Her Yerde” Sunumu

Hedef: Matematiğin günlük hayattaki kullanım alanlarının fark edilmesini sağlamak.

Seviyeler: 9-10-11-12. sınıflar

Tarih:  21 Eylül 2016

Pİ Günü Etkinliği

Hedef: Matematik ve Fizik biliminde büyük kullanım alanına sahip “Pi” sayısının gizemini eğlenceli etkinlik ve yarışmalarla öğrencilerimizle paylaşmak.

Seviyeler: 5-6-7-8-9-10-11-12. sınıflar

Tarih: 14 Mart 2017

Geziler

Kartal Meteoroloji İstasyonu

Hedef: Meteorolojik ölçümlerin nasıl yapıldığını gözlemlemek.

Tarih: 21 Aralık 2016

Kandilli Rasathanesi

Hedef: Temel afet bilincine sahip olmak.

Tarih: 15 Mart 2017

Nezahat Gökyiğit Botanik Bahçesi

Hedef: Bitki topluluklarını tanımak.

Seviyeler: 9-10-11. Sınıflar

Tarih: 3-7 Nisan 2017

İstanbul Akvaryum

Hedef: Su altı canlılarını tanımak.

Tarih: 6 Haziran 2017

Rahmi Koç Matematik Müzesi Gezisi

Hedef: Matematiği renkli dünyasını yap-bozlar, ses, olasılık, örüntü, hız-hareket, ayna, fonksiyon-grafik sabun köpüğü gibi deneyler aracılığıyla düşünerek ve oynayarak yaşamak.

Tarih: 11 Nisan 2017

Yazar/Sanatçı Söyleşileri

Hedef: Okuduğumuz kitapla ilgili yazar söyleşisileri ile kazanımlarımızı pekiştirmek.

Seviyeler: 9-10-11.sınıflar

Okuma Atölyeleri

Hedef: Ders olarak işlenen ya da özel olarak tercih ettiğimiz bir kitap üzerinden beyin fırtınası yapmak.

Seviyeler: 9-10-11.sınıflar

Laboratuvar

Laboratuvar çalışmaları ile teorik bilgilerin uygulamaya dökülmesi sağlanır. Bu çalışmalarda öğrencilerimizin aktif olarak katılımının sağlanmasına özen gösterilir. Çeşitli etkinlikler ile öğrenme süreci keyifli hale getirilir. Öğrencilerin her birinin farklı birer birey olduğunu bilen KAYI öğretmenleri gerektiğinde bireysel çalışmalar ve farklı yöntemlere başvururlar. Bu sayede her öğrencinin kendi başarı grafiğindeki değişimi rahatlıkla takip etmesi, kendisini geliştirmesinin sağlanır.