OKULLARIMIZ ANAOKULU REGGIO ATÖLYELER MAKER VE AHŞAP ATÖLYESİ

Hayal et, tasarla, üret…

Bu atölyede çocuklar tasarım ve üretme becerilerini geliştirerek, soyut düşünceyi somuta taşıma imkânı bulurlar. Çalışırken detayları görme, dikkati, hatalardan öğrenme gibi olumlu özellikler kazanırken; sayma, ölçme, boyut gibi temel matematik ve fizik becerilerini de geliştirirler.

Aynı zamanda tornalama, zımparalama, kesme, yapıştırma faaliyetleri ile ince motor becerileri desteklenirken kendi yeteneklerini keşfeder, kendilerine olan özgüven ve öz değerleri artar.

Maker atölyesinde çocuklar kendi oyunlarını, elektronik devrelerini veya 3 boyutlu tasarımlarını hazırlayarak üretmenin keyifli dünyasına giriş yaparak üretici bir birey olma yolundaki ilk adımları atar.

Ahşap ve maker atölyelerinde, çocuklara bir ürün geliştirirken karşılaştıkları problemleri azimli ve sabırlı bir şekilde çözmeleri gerektiği bilinci kazandırılması hedeflenir. Bu şekilde çocuklar sadece bir ürün geliştirirken karşılaştığı bir problem ile ilgili değil hayatları boyunca karşılaşacakları problemlere karşı azimli ve sabırlı olmaları gerektiğini öğrenirler.