OKULLARIMIZ ANADOLU LİSESİ LİSE AKADEMİK PROGRAM LİSE MATEMATİK

KAYI ANADOLU LİSESİ / AKADEMİK PROGRAM / MATEMATİK

"Matematik Her Yerde" sloganıyla yola çıkan okulumuz matematik öğretisinin yaşam içindeki yerini anlayan, neden matematik öğrendiğini bilen ve bu felsefeyle problem çözme becerisini kazanmış, matematik okur yazarlığına sahip, soyut kavramları zihinsel olarak canlandırabilen ve matematiksel akıl yürütme yeteneği gelişmiş, işlem yapabilme gücü yüksek, analitik düşünme becerisini disiplinle kullanabilen ve matematiği seven bireyler yetiştirmeyi amaç edinmiştir.

Okulumuzda matematik dersinin öğrenme süreci "Konu Başı Sunumları" ile başlar. Bu sunumlarla matematiğin anlatılacak konunun günlük yaşamdaki karşılıkları anlatılarak soyut bir ders olarak görülen matematiğin gerçekte anlaşılır, yapılabilir, sevilmesi gereken çok anlamlı bir ders olduğu öğrencilerimize anlatılır. Öğrencilerimiz matematik dersinde sadece dinleyen ve uygulayan rolünden çıkarılarak "öğrenci sunumları" ile her süreçte derse aktif olarak dahil edilir.

KAYI Anadolu Lisesinde amacımız öğrencilerimizin  matematikte kendi zirvelerine çıkmalarını sağlamak ve bu yolda onlara rehberlik etmektir. Bu konuda deneyim sahibi olan okulumuz bu ciddi dönemde tüm birikimini öğrencilerine aktarmaktadır.