OKULLARIMIZ ANADOLU LİSESİ KARİYER PLANLAMA MESLEK TANIMA

KAYI ANADOLU LİSESİ / KARİYER PLANLAMA / MESLEK TANIMA

KAYI Okulları öğrencileri, 9. sınıftan itibaren yapılan kariyer planlama etkinlikleri ile birçok mesleği tanıma fırsatı elde ederler. Çağın gereksinimleri ile beraber, dünyada ve ülkemizde bazı meslek grupları kendini yenilerken bazı meslekler önemi yitirmektedir. Değişen, gelişen ve gelişecek sektörler göz önünde bulundurularak farklı meslek gruplarını tanımak ve kişisel, sosyal özellikler doğrultusunda hangi mesleğin uygun olduğunu belirlemek adına mesleki tanıma oldukça önemlidir. Okulumuzda meslek tanıma çalışmaları şu başlıklar altında tanımlanır:

Okulda yapılan meslek tanıma çalışmaları (Her ay yapılan Bir Meslek Bir İnsan Söyleşisi, Meslek Sunumları, Değerlendirme Envanterleri)

Okul dışında yapılan meslek tanıma çalışmaları (Mesleki Prova, Üniversite Günleri, Üniversite Gezileri)