OKULLARIMIZ ANADOLU LİSESİ KARİYER PLANLAMA MESLEKİ PROVA

KAYI ANADOLU LİSESİ / KARİYER PLANLAMA / MESLEKİ PROVA

Mesleki prova çalışması, tüm lise öğrencilerimizin kendi kişiliklerine, ilgi ve yeteneklerine uygun meslekleri fark ederek, sahip olmak istedikleri meslekleri deneyimleme fırsatı sunan bir çalışma, staj faaliyeti, yerinde görme etkinliğidir. Öğrencilerimiz, sömestr tatil sürecinde en az iki gün istediği meslek doğrultusunda ofis ortamında çalışma fırsatı elde eder. Mesleğin incelikleri, çalışma ortamının havası, çalışanda aranan nitelikler, kazanç, iş bulma olanağı, mesleğin geleceği gibi konularda meslek uzmanlarından bilgi edinirler. Öğrencinin istediği meslek hakkında daha detaylı bilgi edinmesi, gerçekten istediği mesleğe uygun olup olmadığını değerlendirmesi, farklı meslek gruplarını deneyimlemesi adına mesleki prova kariyer planlama çalışmaları içerisinde büyük bir öneme sahiptir.