KAMPÜSTE YAŞAM KAMPÜS MİMARİ VE TEKNİK DETAYLAR

KAMPÜS / MİMARİ VE TEKNİK DETAYLAR

KAYI Okulları olarak Ömerli Ormanı yanındaki 10 dönüm arazi üzerinde 12 bin metrekare kapalı alanda bodrum kat dahil olmak üzere 4 kata yayılan yerleşkemizde modern teknik cihazlarla donatılmış ofis ve eğitim alanları ile anaokulundan yükseköğrenime kadar eğitim veriyoruz. 27 adet wireless noktası, dijital santral, server, firewall ve nas cihazı, 11 adet dış telefon hattı, güvenlik ve kontrol amaçlı kullanılan 41 adet kamera ve güvenlik sistemi ile iletişim ve gözetim açısında tam donanımlı bir yapıya sahip olan kurumumuzda 28 adet derslik, 4 adet laboratuvar, 6 atölye, müzik, dans ve spor odaları, 1 adet kütüphane ve medya merkezi, 1 adet açık ve 1 adet kapalı spor sahası, oditoryum ve sahne alanları yer alır.

Akıllı tahta ve barkovizyon sistemiyle donatılmış toplam 28 adet dersliğimiz, öğrencilerimizin rahatça ders işleyebilmesine olanak sağlayacak düzen ve materyallerin bulunduğu, geniş, ferah ve aydınlık mekanlar olarak tasarlanmıştır. Derslik koridorlarımızda her öğrencimizin kendine ait kişisel dolap ve rafları bulunur.

Öğrencilerimizin güvenli koşullarda deney ve gözlem yapmalarına imkan sağlayan Fen ve Teknoloji ve Sosyal Bilimler Laboratuvarlarında bilgisayar, sinevizyon, akıllı tahta ve projeksiyon cihazlarından oluşan donanım ve deney setleri yer alır. Wireless teknoloji ve 24 saat kesintisiz internet bağlantısının bulunduğu Bilişim Teknolojileri ve Kodlama Laboratuvarında her öğrenciye bir adet bilgisayar düşer.

Kütüphane & Medya Merkezimizde yaş grubu özellikleri dikkate alınarak düzenlenmiş kitaplıklarımız bulunur. Süreli yayınların takip edilebildiği kütüphanemizde; danışma kaynakları, edebi ve bilimsel nitelikli kitaplar, çocuk kitapları, yabancı dilde kaynaklar (İngilizce, Almanca, İspanyolca), derse yardımcı test kitapları yer alır.

Okulumuzda her öğrencinin yeteneği ölçüsünde bir enstrüman üzerinde yoğunlaşması ve bu enstrümanı çalmayı öğrenmesi amacıyla Müzik Bölümü tasarlanmıştır. Keman, piyano, gitar gibi branş alanları için ayrı çalışma alanları bulunan Müzik Bölümünde ses kayıt ve koro odası yer alır.

Öğrencilerimizin kendilerini ifade etmelerini sağlayan görsel sanatlar dersleri resim, seramik, heykel alanlarında Görsel Sanatlar Atölyelerinde gerçekleştirilir. Ahşap ve Maker atölyelerimizin öğrencilerimiz ve öğretmenlerimizin kulüp ve eğitim çalışmalarını yürütmeleri için tasarlanmıştır.

Basketbol, voleybol, hentbol, badminton, masa tenisi sporlarının yapıldığı kapalı spor salonumuz, öğrencilerimizin akademik gelişimlerine paralel olarak fiziksel, zihinsel ve ruhsal bakımdan dengeli ve sağlıklı bireyler olarak yetişmeleri amacıyla tasarlanmıştır. Dans, aikido ve jimnastik çalışmaları için kullanılan spor odalarımızda öğrencilerimizin fiziki gelişimine yönelik çalışmalar yürütmeleri sağlanır. Okulumuzda ön bahçe alanında basketbol, voleybol, hentbol, badminton, tenis sporlarının yapılabildiği açık spor alanı bulunur.

Profesyonel teknik donanımlara sahip gelişmiş reji odası, zengin ışıklandırma, ses ve sıcak-soğuk havalandırma sistemi, konforlu kulis ve oturma düzeni ile 300 kişi kapasiteli oditoryum; ulusal anma-kutlama günlerinin, çok yönlü sosyal etkinliklerin gerçekleştirildiği, tiyatro oyunlarının sahnelendiği, toplantı, panel, açık oturum, sempozyum ve yarışmaların, sanat ve sahne etkinliklerinin düzenlendiği bir alandır. Ulusal anma-kutlama günlerinin, çok yönlü sosyal etkinliklerin gerçekleştirildiği, tiyatro oyunlarının sahnelendiği alt sahne alanımız profesyonel teknik donanıma, projeksiyon ve ışıklandırma sistemine sahiptir.

Eğitim kompleksimizin bodrum ve 2. katında tasarlanan Aktivite ve Sosyalleşme Alanları, teneffüslerde öğrencilerimizin ve çeşitli etkinliklerde velilerimizin bir araya gelerek keyifli sohbetler gerçekleştirebildikleri sosyal bir alan olarak düzenlenmiştir.

Yemekhanemiz günlük olarak 300 kişi için kahvaltı, öğle, ikindi olmak üzere 3 öğün yemek hizmeti sağlayacak fiziksel ve teknik koşullara sahiptir.

Kurum doktoru ve hemşiremizin görev yaptığı revir alanı öğrencilerimizin sağlık kontrollerini ve gerekli sağlık uygulamalarını gerçekleştirmek üzere tam donanımlı olarak düzenlenmiştir.