KAMPÜSTE YAŞAM Münazara Neden Münazara Yarışması?

Münazara; farklı konular üzerinde fikir üretmek, kendi fikrimizi savunmak, konuşma becerilerimizi geliştirip düşünceler arasında bağ kurabilmek, düşüncelerimizi net bir şekilde dile getirebilmek gibi özellikleri geliştiren bir alandır. Bununla birlikte etkin dinlemeye, farklı fikirlere saygı göstermeye, beyni aktif tutmaya ve analitik düşünmeye de önemli ölçüde katkı sağlar. Bu bakımdan Boğaziçi, Koç, Galatasaray gibi üniversitelerin çok güçlü ve etkin münazara kulüpleri mevcuttur. Bunlar hem yurt içi hem de yurt dışı turnuvalarla ses getiren yarışmalara imza atmaktadır. Dünya çapında tanınan Oxford, Sidney, Moskova gibi prestijli üniversitelerde münazara en entelektüel etkinlik olarak kabul görmektedir. İngiltere Parlamentosunun yarısından fazlasının eski münazaracılardan oluşmaktadır. Oxford Münazara Kulübü üyeleri arasından 5 İngiliz Başbakanının çıktığı bilinmektedir. Bill Clinton, Tony Blair, Kofi Annan ve Oprah Winfrey bilinen münazırlardır.

Münazarayı ortaokul ve lise öğrencilerine sevdirmek, farklı okullarda okuyan öğrencileri münazara aracılığıyla bir araya getirmek, kültürel ve entelektüel bir ortamın oluşmasına katkı sağlamak amacıyla KAYI Okulları ev sahipliğinde,  Çekmeköy Ortaokul ve Liseler Arası Münazara Yarışmasını düzenlemekteyiz.