ECAS PROGRAMLARI ECASIT - BİLİŞİM TEKNOLOJİLERİ

ECAS PROGRAMLARI / ECASIT - BİLİŞİM TEKNOLOJİLERİ

KAYI Okullarında bilgisayar dersleri 1. Sınıftan başlayıp 6. Sınıf sonuna kadar devam etmektedir. Dersler 1. Sınıfta ve 6. Sınıfta 1’er saat, 2-3-4 ve 5. Sınıflarda 2’şer saat ve zorunludur. Tüm ICT dersleri İngilizce ve Türkçe olarak yapılmaktadır.

1-6. Sınıflar bilgisayar dersinde öğrencilerimiz İngiliz ulusal müfredatına uyumlu olarak İngiltere’deki IT eğitimi baz alınarak hazırlanmış programı almaktadırlar. Bu eğitim 3 modül halinde olup her modülün kendi sertifikası vardır. Bu 3 modülün tamamlanmasından sonra ise uluslararası bir sertifika alabilmektedirler.

Eğitimlerimizde, sadece bu sertifika içeriği ile yetinmeyip, ECDL (European Computer Driving Licence) sertifika eğitim içeriği de dahil edilmektedir. İsteyen öğrencilerimiz ECDL sertifika sınavlarına da girmektedir.

Ortaokul ve Lise de ise Edexcel BTEC İngiltere onaylı ileri sertifika ve Diploma programları uygulanır. Öğrenci sahip olduğu deneyim düzeyine göre bir düzeyden başlar. Lise bitirildiğinde Level 3 Etende Diploma alınır ve bu International A level ile aynı düzeydedir.

Okulumuzda bilgisayar dersleri proje tabanlı yapılmakta olup, öğrencilerimiz derslerde bütün konuları uygulamalı olarak öğrenmektedir. Öğrencilerimiz bilgisayar bağımlısı olarak değil, bilgisayarı bir araç olarak kullanacak bireyler olmak yolunda gerekli bilinci de kazanmaktadırlar.

İlkokul ICT Programları

·         Cambridge Primary &  ICT Starters

·         Cambridge Secondary 1

Ortaokul-Lise ICT Programları

OCR Oxford Cambridge ve RSA Ortak Programları:

·         CLAiT  Level 1 (International)

·         CLAiT Level 2 (Plus International)

·         CLAiT Level3 Advanced International

·         Level 3 sonunda NVQ 3 (National Vocational Qualification) veya A Level standardı

KODLAMA EĞİTİMİ

Her sınıf seviyesinde ICT uzmanlarımız tarafından geliştirilmiş ve farklı programlarla zenginleştirilmiş Coding dersi, İngiltere ile aynı anda Türkiye’de ilk defa ve yalnızca okulumuzda 2-3-4-5-6. sınıflara haftada 1 saat olarak zorunlu olarak verilmektedir.

Coding dersinde, öğrencilerimiz gerçek hayatta karşılaşacağı sorunlarda da işine yaracağı ve bilgisayar programcılığının temeli olan algoritmayı öğrenerek yolculuğa başlarlar. Ardından kodlama konusunda tüm dünyada otorite olmuş code.org üzerinden kodlama eğitimine devam ederler. Sınıf seviyelerine göre Scratch programı üzerinden kendi uygulamalarını, oyunlarını yazarlar. Sınıf seviyesi ilerledikçe gerçek bir kodlama dili olan Visual Basic’in sadeleştirilmiş hali olan Small Basic ile devam ederler.

ICT uzmanları tarafından geliştirilmiş ve farklı programlarla zenginleştirilmiş Kodlama dersi İngiltere ile aynı anda Türkiye’de ilk defa ve yalnızca KAYI Okullarında 2-3-4-5-6. Sınıflara haftada 1 saat olarak zorunlu ders olarak verilir. Algoritmik düşünce becerisini geliştiren Kodlama eğitimi ile öğrenciler; teknolojik becerilerin yanı sıra problem çözme, takım çalışması, iletişim, planlama, karar verme, kritik düşünme, yaratıcılık gibi hayatın her alanında kullanabilecekleri becerileri geliştirirler.