OKULLARIMIZ ORTAOKUL ORTAOKUL AKADEMİK PROGRAM ORTAOKUL PRATİK MATEMATİK

ORTAOKUL AKADEMİK PROGRAM / PRATİK MATEMATİK

KAYI Ortaokulu olarak, Matematik derslerimizi 5.Sınıf ve 8.Sınıf düzeylerinde Pratik Matematik dersleriyle destekliyoruz.

5. Sınıf Pratik Matematik dersleri kapsamında çocuklarımızın problem çözme becerilerini ve matematiksel işlem hızlarını geliştirebilmek adına o hafta Matematik derslerinde işledikleri konuları destekler nitelikte planladığımız çalışmalarla matematiğin teorik taraflarını günlük hayatlarımız üzerinden anlamlandırıyoruz. 8. Sınıf Pratik Matematik dersleri ise TEOG programımız çerçevesinde, işlem becerisini hızlandırıcı zihin açıcı çalışmalar olarak öğrencilerimize katkı sağlıyor.

Dolayısıyla haftalık programımız dâhilinde sürdürmekte olduğumuz Pratik Matematik derslerinde o hafta Matematik derslerinde işlenen konulara paralel olarak hazırlanmış aktivitelerle birlikte öğrenme ortamımızı zenginleştiriyor ve teorik öğrenmelerimizi pratiğe döküyoruz. ‘Ne işimize yarayacak?’ sorusuna öğrencilerimizin kendi kendilerine cevaplar bulmalarını sağlıyoruz. Pratik Matematik uygulamalarıyla matematiğe bu defa aritmetiği daha hızlı ve kolay hale getiren bazı ipuçlarıyla bakıyoruz.

Pratik Matematik dersinin ek çalışmaları, www.faydalikurs.com adresinden çevrimiçi olarak yapılıyor.