OKULLARIMIZ İLKOKUL İLKOKUL AKADEMİK PROGRAM İLKOKUL HIZLI OKUMA TEKNİKLERİ

İlkokul Hızlı ve Anlayarak Okuma Dersi

KAYI İlkokulunda 2. sınıf düzeyinde, haftalık programımız dâhilinde öğrencilerimizle birlikte yaptığımız Hızlı Okuma derslerimiz kapsamında, öğrencilerimizin anlayarak okuma hızlarının gelişimi, okuma alışkanlıklarının güçlendirilmesi, dikkat ve yoğunlaşma seviyelerinin artırılması için çalışmalar yürütüyoruz.

İlkokul seviyesinde yürütmekte olduğumuz çalışmalarımız sırasında, bu üç temel hedefimize ulaşabilmek adına öncelikle hep birlikte göz kaslarımızı güçlendirici egzersizler yapıyoruz. Bu egzersizlikler sayesinde düşünme, algılama ve kavrama gibi zihinsel yetilerimizi başka uyaranları dışlayarak yalnızca belirli uyaranlar üzerinde yoğunlaştırıyoruz ve bir konuya zihinsel olarak belli bir süre odaklanabilme üzerine becerilerimizi geliştiriyoruz.

Bunun yanında teknolojinin hayatlarımızdaki yerinin artmasıyla birlikte olumsuz yönde etkilenen okuma alışkanlıklarımızı geri kazanmak,  güçlendirmek amacıyla sesli ve sessiz okuma çalışmaları yapıyoruz. Yıl boyunca yapılan çalışmalar, dolayısıyla daha hızlı ve akıcı okuduklarını fark eden öğrencilerimiz okuma konusundaki en önemli engellerden biri olan özgüven problemleriyle baş etmeye çalışmadan, ders içinde yaptığımız çalışmalara dair kazanımları yaşam boyu kullanabilecekleri bir kişisel beceriye dönüştürerek keyifle kitap okumaya başlıyorlar.