OKULLARIMIZ ORTAOKUL ORTAOKUL AKADEMİK PROGRAM ORTAOKUL HIZLI OKUMA TEKNİKLERİ

ORTAOKUL / HIZLI OKUMA TEKNİKLERİ

KAYI Ortaokulu olarak 6. Sınıftaki öğrencilerimizin haftalık programlarının en önemli parçalarından biri olan Hızlı Okuma dersleri kapsamında, öğrencilerimizin ileri okuma teknikleri aracılığıyla anlayarak okuma hızlarını, okuma performanslarını, analitik düşünme becerilerini, bütünsel algılarını ve yoğunlaşma becerilerini geliştirmeyi amaçlıyoruz.

Yapılan bilimsel araştırmalara göre okuma alışkanlıkları ile ilgili değişimler söz konusu olduğunda son derece önemli olduğu vurgulanan bu evrede, teknolojinin de etkisiyle uzaklaştığımız kitaplarımızla tekrar tanışmak, okuma alışkanlıklarımızı geri kazanmak ve desteklemek amacıyla göz kaslarımızı güçlendirici egzersizlerden faydalanıyoruz. Bunların yanında öğrencilerimizin okuma hızlarının tespiti ve geliştirilmesi amacıyla yürütmekte olduğumuz programımızı ölçme değerlendirme çalışmalarından da faydalanarak öğrencilerimizin anlayarak okuma hızı hususundaki gelişimlerini ölçülebilir ve takip edilebilir bir noktaya taşıyoruz.