OKULLARIMIZ ORTAOKUL ORTAOKUL AKADEMİK PROGRAM SOSYAL BİLGİLER

ORTAOKUL AKADEMİK PROGRAM / SOSYAL BİLGİLER

Kişisel tarihimiz, yaşadığımız çevre, hayatımızı birlikte sürdürdüğümüz insanlar ve bizi çevreleyen sosyal ilişkiler ekseninde genişleyen dairesel ağ, insan adı verdiğimiz canlının dünya üzerindeki serüveninde yaşamış ve yaşamakta olduğu tüm deneyimleri içine alacak bir bilgi alanına dönüşür: Sosyal Bilgiler.

KAYI Ortaokulunda Sosyal Bilgiler dersi hayatımıza yön veren; vatandaşlık görevleri ve sorumlulukları, insanların birbirleriyle olan ilişkileri; çevremizi, yurdumuzu ve dünyayı tanıma yetenekleri, ekonomik yaşama fikrini ve yeteneklerini geliştirme yönünden hayatımıza girmiş pek çok disiplini özel bir seçkiyle bünyesinde barındırır.

Ortaokulda temel sosyolojik, tarihsel, coğrafi ve ekonomik kavramları öğrenir, sınıf içi ve sınıf dışı sosyal deneyler yapar, insan eliyle kurulmuş sosyal ortamların değişkenlerini analiz eder ve yorumlarız. Öğrencilerimizin olumlu ilişkiler kurma, işbirliği içinde olma, deneyimleyerek öğrenme, eleştirel düşünme, farklılıklara saygılı olma, topluma uyum sağlama gibi temel becerileri geliştirmesini amaçlar ve bu yönde çalışmalar yaparız.

“Peki, koşullar başka olsaydı, sonuç nasıl olurdu?” dersimizdeki en önemli sorulardan biridir. Çünkü özgün koşullar, olayların ve insanlık tarihinin temel sebepleridir. Koşulların farklı olduğu kurgu gerçeklikler yaratmak; bizi tüm sosyal olayları geniş bir açıdan değerlendirmeye, kendi hayat deneyimlerimiz sırasında bizi doğru kararlar vermeye götürür.