ECAS PROGRAMLARI ECASARTS - SANAT EĞİTİM PROGRAMLARI SANAT TEKNİK İMKANLAR

ECASARTS - SANAT EĞİTİM PROGRAMLARI / TEKNİK İMKANLAR

Sanat Atölyeleri Öğrencilerimizin kendilerini ifade etmelerini sağlayan Görsel Sanatlar dersleri sanat ve resim atölyelerinde gerçekleştirilir. Resim, seramik, heykel alanlarında eğitim alan öğrenciler, cRe-use Merkezi tarafından desteklenen “sürdürülebilir sanat” yaklaşımı ve geri dönüşüm kavramı ile tanışarak estetik duygularını ve yaratıcılıklarını geliştirme imkanına sahip olurlar.

cRe-use Merkezi Okulumuzda yer alan cRe-use Merkezi tüm sınıf seviyelerinde benimsenen çevre tabanlı eğitim yaklaşımını destekleyen bir “sürdürülebilir sanat” uygulama merkezidir. Bu merkezde, daha önce ayrıştırma ve sterilizasyon işlemlerine tabi tutulan endüstriyel atıklar, sanat proje ve atölyeleri için birer malzemeye dönüştürülür. Malzemeleri kullanarak kendilerini sanatla ifade eden çocuklar, geri dönüşüm kavramı ile tanışarak hiçbir şeyin atık olmadığını öğrenirler.

Müzik Odası Okullarımızda her öğrencinin yeteneği ölçüsünde bir enstrüman üzerinde yoğunlaşması ve bu enstrümanı çalmayı öğrenmesi hedeflenir. Bu kapsamda öğrenciler; keman, piyano, gitar gibi branşlaştıkları müzik aletleri ile çalışmalarını uzman eğitmen eşliğinde yürütürler. Ayrıca koro, pop ve caz orkestra çalışmaları ile müziğe ilgi duyan tüm öğrenciler konser ve canlı performanslarını sergilerler.