AKADEMİK ULUSLARARASI PROGRAMLAR TRINITY TRINITY STARS

THE TRINITY STARS : YOUNG PERFORMERS IN ENGLISH AWARD NEDİR?

The Trinity Stars Genç Oyuncular Ödülü, tiyatro, müzik ve performans yoluyla İngilizce dilinin öğretilmesini ve öğrenilmesini teşvik etmek üzere tasarlanmıştır. İngilizce öğrenmeye başlayan 3 ila 12 yaşlarındaki çocuklar için tasarlanan bir grup ödülüdür.

Ödüller genç öğrencilerin, öğretmenleri ile birlikte grup halinde şarkılar, şiirler, kısa oyunlar, hikâyeler ve/veya müzikal çalışmalar ile sınıfta İngilizce kullanmalarına olanak tanır. Drama ve müzik performansları öğrencilere memnuniyet ve başarı hisleri verir. Ayrıca doğal ve eğlenceli bir ortamda İngilizce dilini kullandıkları için İngilizce öğrenimleri pekiştirilmiş olur. Drama ve müziğin bir diğer faydası da öğrencilerin  işbirliği, etkileşim, yansıtma ve iletişim becerilerini geliştirirken, bilgi, düşünme, duygular, ifade, sezgi, hayal gücü, hafıza, eylem ve liderlik anlamında da gelişmelerini desteklemektedir.

Tüm sene boyunca hazırlandıkları İngilizce  Müzikal ya da drama  çalışmaları ile kendi potansiyellerini keşfeden çocuklar, öğretmenleri ile birlikte yıl sonu performanslarını sergileyerek, Trinity College London otoriteleri tarafından değerlendirilir ve  uluslararası nitelikli bir sertifikaya sahip olma hakkını kazanırlar.

THE TRINITY STARS ve İNGİLİZCE DRAMA KULÜBÜMÜZ

İngilizce öğreniminde en etkili yollardan birisi de İngilizce drama etkinlikleridir. Bu anlayışla kurumumuz,  Birleşik Krallıkta tam tasdikli bağımsız ödül kurulu olan Trinity College London uluslararası sınav heyeti  ile çalışmaktadır. Uygulamakta olduğumuz The Trinity Stars (Trinity Yıldızları) Drama kulübü öğrencilerimiz, yıl sonunda üzerinde çalıştıkları oyunu sahnelemektedirler.