AKADEMİK AKADEMİK ÖZGÜN DERSLER VE KULÜPLER

KAYI Okulları öğrencilerinin eğitim hayatları boyunca zorunlu ve seçmeli dersler boyunca, tek veya iki dönemli olmak üzere aldıkları farklı disiplinlere ait derslerdir. Çeşitliliği ile geniş bir yelpazeye ayrılan bu dersler, haftalık ders programına dahil edilerek, öğrencilere ilkokuldan üniversiteye kadarki süreçte, yönelim ve ilgilerini doğrudan deneyimleyerek keşfetme fırsatı sunar; bilim ve sanat ilişkin farkındalığı ve kültürü geliştirir. Özgün dersler ilgili oldukları alanın uzmanları tarafından verilir.

Listede yer alan dersler 1. Sınıftan 12. Sınıfa kadarki eğitim yaşantıları boyunca farklı sınıf düzeylerinde alacağı derslerdir.

İşaret Dili

Moda Tasarım

Popüler Kültür

Kulüplerimiz

Eğitim Kurumumuzda eğitim ve öğretim programında ders dışı etkinlikler (gün tekrarı, ödev yapma, etüt, birebir ders, sanat, spor, kültür, bilim çalışmaları, sosyal sorumluluk projeleri, kulüp çalışmaları, okul takımları çalışmaları) akademik çalışmalar kadar önemli bir yer tutar.

Öğrenme sadece derslik ve sınav salonlarıyla sınırlı değildir, bunlar dışında da devam ederler. Okuldan sonra gerçekleştirilen programlar; öğrencilerimizin, spor, görsel sanatlar, sahne sanatları, müzik ve kişisel gelişim alanlarında, kendilerini geliştirebilecekleri,  bireysel ya da takım olarak, yetenek ve yetkinliklerini geliştirme ve sergileme fırsatı bulacakları çalışmalardır.

Öğrencilerimiz kendi ilgileri doğrultusunda kulüplerini seçer ve o kulüp çalışmasına yıl boyunca devam eder. Yeterli sayıda istek olduğu durumlarda yeni kulüpler açılır. Seramik, Tenis, Bilim ve Teknoloji Projeleri, Robotik, Pastacılık, Girişimcilik, Dans, Resim, Drama, Müzik, Binicilik, Voleybol, Basketbol, Futbol, Masa Tenisi, Yüzme, Atletizm, Eskrim, Kayak, Snowboard, Satranç,  Düşünme Becerileri, Zeka Oyunları (akıl, puzzle, strateji), Problem Çözme, Üretkenlik, Liderlik Eğitimi, Hafıza Eğitimi, Anda Kalma Eğitimi gibi birçok alanda kulüpler oluşturulur.

Eğitim yaşamı boyunca yapılan sosyal etkinlik ve kulüp çalışmalarımız öğrencinin bilgilerini deneyime dönüştürmesini sağlayarak sosyal ve kültürel gelişimlerini destekler niteliktedir. Bu çalışmalarla öğrencimiz hem paylaşım hem dayanışma hem de demokratik yaşamı öğrenerek özgüven ve ekip çalışmasıyla analitik düşünme ve liderlik yetenekleri geliştirir, yaşama hazırlanırlar.

After School Programme kapsamında kulüp çalışmalarının yanı sıra İlkokul öğrencilerimiz ödevlerini okulumuzda öğretmenleri gözetiminde yaparlar, evde aileleriyle kaliteli vakit geçirirler. Ortaokul öğrencilerimiz de ulusal sınavlara girecekleri yıllarda, after school kapsamında sınav hazırlık dersleri yaparlar ve butik dershane hizmeti alırlar.

Öğrencilerin topluma, özellikle toplumdaki daha az avantajlı kişilere karşı sorumluluk ve duyarlılık bilinci geliştirmelerini hem de kendi potansiyellerine ulaşabilmeleri için kendi yetenek ve ilgilerini keşfetmelerini istiyoruz.

Kulüp çalışmalarımızdan bazıları;

Futbol Drama Satranç