OKULLARIMIZ ANAOKULU Veli İletişimi

ANAOKULU / VELİ İLETİŞİMİ

Reggio Emilia Yaklaşımında, okul evin bir devamı olarak görülür. Aile ve okul bir bütün olarak algılanır.  Çocuklar ev ve okulu farklı iki ortam değil aynı bütünün farklı iki yansıması olarak görür. Bu hem demokratik öğrenmenin hem de sosyalleşmenin temelidir.

KAYI Anaokulunda çocuklar, veliler ve öğretmenler arasında güçlü bir bağ vardır. Aileler ile bilgi alışverişine önem verilir, böylece aile ve okul arasında tutarlı bir yaklaşım sağlanarak çocukların gelişiminin en üst seviyeye ulaşması hedeflenir.

Veli iletişim defteri her gün çocukların çantasında okuldan eve gider. Veliler bu iletişim defteri sayesinde yapılan etkinlikler hakkında bilgi alma ve öğretmenlere soru sorma fırsatı bulur. Bununla birlikte veli öğretmen iletişimi e-mail ve KAYI application aracılığı ile sağlanır. Ayrıca, Cuma günleri hafta boyunca yapılan çalışmaların anlatıldığı ve fotoğrafların yer aldığı bir akademik bülten yollanır.