OKULLARIMIZ ANADOLU LİSESİ LİSE REHBERLİK VELİYE YÖNELİK ÇALIŞMALAR

ANADOLU LİSESİ / REHBERLİK / VELİYE YÖNELİK ÇALIŞMALAR

VELİ BÜLTENLERİ:

• Verimli ders çalışma yöntem ve teknikleri

• Aile içi iletişim

• Teknoloji bağımlılığı

• Sınava hazırlık sürecinde veli olmak

• YGS-LYS sınav sistemi

• Ayın değeri ile ilgili paylaşım ve görevlendirmeler

VELİ SEMİNERLERİ: Öğrencilerin gelişim düzeyleri dikkate alınarak velilerimizin ihtiyaç duydukları noktada verilen seminerlerdir.

• Veli oryantasyon semineri

• Sınıf geçme ve disiplin yönetmeliği

• Aile içi iletişim

• Alan seçimi

• Sınav velisi olmak

• YGS-LYS sınav sistemi

VELİ GÖRÜŞMELERİ: Velilerimiz ile yapılan görüşmeler, velilerimizin kendi ihtiyaçları doğrultusunda ya da Rehberlik ve Psikolojik Danışmanlık Birimi’nin gerek gördüğü durumlarda randevu sistemi ile gerçekleştirilir.

• Her ay velilerimiz öğrenci koçları tarafından aranarak, durum değerlendirmeleri yapılır. Aramalarda görev alanı sınırları belirlidir.

• İlk arama ekim ayı sonunda yapılır, veli ile tanışılır, öğrenci hakkında detaylı bilgi edinilir.

• Veli gerekirse davet edilerek de tanışma gerçekleşebilir.

• Öğrencimizin nasıl bir ev hayatı olduğu, verilen görevleri yerine getirip, getirmediği, aile ilişkileri, arkadaş ilişkileri,

• Ders çalışma alışkanlıkları,

• Öğrencimizin sevdiği şeyler, sevmediği şeyler, ilgi alanları üzerinde yoğunlaşılır ve öğrenci en kısa sürede tanınmaya çalışılır.

Sonraki görüşmelerde

• Sınıf içi performansı

• Ödev alışkanlıkları

• Sınav sonuçları ve değerlendirmeleri üzerinde durulur.