KAMPÜSTE YAŞAM YEMEK MENÜSÜ

KAMPÜSTE YAŞAM / YEMEK MENÜSÜ

Okullarımızda çalışanlarımız ve yemeğe kayıtlı olan öğrenciler için bir yemekhane bulunmaktadır. Tüm öğrencilerimiz yemek hizmetine kayıtlıdır.

Yemekler okul mutfağında pişirilmektedir. Mutfakta kullanılan hammaddeler, ülkemizin en seçkin firmalarından tedarik edilmekte ve tedarikçiler rutin kontrollere tabi tutulmaktadır.

• Mönüler, sağlıklı beslenme prensipleri çerçevesinde, öğrencilerin günlük kalori ihtiyaçları göz önünde bulundurularak planlanmaktadır. Mönülerin, özellikle öğrencilerin damak zevklerine hitap etmesine ve kendi aralarındaki renk farklılığıyla görsel anlamda da doyurucu olmasına özen gösterilmektedir.

• Yemeklerde kalp-damar sağlığı üzerine olumsuz etkileri olan katı yağlar özellikle de margarinler kesinlikle kullanılmamaktadır. Yemeklerde bitkisel kaynaklı sıvı yağlar; zeytinyağı ile doğal tereyağı kullanılmaktadır.

• Yemeklerde kızartma yerine daha sağlıklı olan fırında,  ızgarada ve haşlama ile pişirme yöntemlerini tercih edilmektedir.

• Yemeklerde katkı malzemesi olan ürünlerin ve konservelerin kullanımı ile gıda boyaları, tatlandırıcı ve bulyonlar kullanılmamaktadır.

Kalite yönetim sistemi standart gereklilikleri doğrultusunda mönü planlama aşamasından başlayarak yemeğin sunulması ve sonrasında örnek numunelerin saklanmasına kadar olan süreç kesin kurallara bağlanmıştır.

Mutfak ve çalışan personel hijyen açısından okul hemşiresi ve yönetim tarafından denetlenmektedir. Mutfakta temizlik ve dezenfeksiyon işlemlerinde kullanılan ürünler, dünya çapında onay görmüş firmalardan seçilir. Günlük dezenfeksiyon işlemleri düzenli olarak kayıt altına alınır.

Eğitim Kurumumuzda yemek hizmetlerinin sağlık ve beslenme koşullarına, öğrencilerimizin yaş ve gelişim özelliklerine en uygun şekilde düzenlenmesine özen gösterilir. Anasınıfları ve 1-8 sınıflar için sabah kahvaltısı, öğle yemeği ve ikindi beslenmesi zorunludur. Kahvaltı ve öğle yemekleri küçük ve büyük sınıflar için farklı saatlerde düzenlenir ve öğretmenlerin eşliğinde yenir. İkindi beslenmesi sınıflara servis edilir. Aylık yemek listeleri uzman diyetisyenler tarafından besin değerleri, kalori hesapları yapılarak hazırlanır ve idarecilerimiz tarafından onaylanarak velilerimize iletilir.