AKADEMİK YGS-LYS ÇALIŞMALARI

YGS – LYS ÇALIŞMALARI VE YGS – LYS DANIŞMANLIĞI

KAYI Anadolu Lisesinde öğrencilerimiz 9. sınıftan itibaren sistemli bir hazırlık süreci çerçevesinde üniversite sınavlarına hazırlanırlar.

Mezun ve 12. sınıf öğrencilerinden oluşan üniversite adayları başarı elde etmek amacıyla dershanelerden, özel derslerden, etüt merkezlerinden yardım alırlar. KAYI Okulları öğrencileri ise “Kişiye Özel Dershanesiz Okul Sistemi” ile bu hizmetlerin hepsinden okul çatısı altında yararlanırlar.

Branşlarında başarılı ve tecrübeli eğitmenlerimiz, YGS ve LYS sınavlarına yönelik olarak öğrencilerin tüm ihtiyaçlarına cevap vererek, öğrencilerimizi kendi zirvelerine çıkarırlar ve onların hedefledikleri üniversitelere girmelerini sağlarlar.

12. Sınıf Ders Programı

YGS ve LYS göz önüne alınarak oluşturulan 12. Sınıf ders programı ile öğrenciler, 1250 saat ders ve 250 saat etüt çalışmasının yanı sıra 43 deneme sınavına katılırlar. Her öğrenci için özel haftalık çalışma programı takip edilir. Bu sayede öğrenciler bireysel çalışma alışkanlığı kazandırırken kendini tanıma imkanına sahip olurlar.

Koçluk Sistemi

KAYI Okullarında her öğrencimiz ile özel olarak ilgilenen ve takip eden bir eğitim koçu bulunur. Eğitim koçlarımız her ay velilerimizi arayarak öğrencinin durumu ve gelişimi hakkında bilgi verir, veliden bilgi alır ve bu bilgileri rapor halinde rehberlik birimiyle paylaşır.

Ayna Sınavları ve Yansıma Çalışmaları

15 gün boyunca anlatılan konuları kapsayan Ayna Sınavları ile öğrencilerimizin performansları Ölçme Değerlendirme Birimi tarafından ayrıntılı olarak değerlendirilerek görülen eksikler haftalık programlanan Yansıma çalışmalarıyla kapatılır.

Deneme Sınavları ve Analizler

Dönem içine serpiştirilmiş YGS ve LYS deneme sınavları ve ayrıntılı analizlerle öğrencilerimizin gelişimi sürekli takip edilir. “Tıpkısının Aynısı” sınavlarımızda ise YGS ve LYS provaları yapılırken gerçek sınav şartları uygulanarak öğrencilerimize gerçeğe yakın bir tecrübe yaşatmak amaçlanır.

Üniversite adaylarımıza yıl içerisinde toplam 20 adet YGS, 13 adet LYS ve 10 adet Ayna Sınavı uygulanır.

Ödevlendirme ve Ödev Takibi

Sınava girecek olan öğrencilerimiz için en önemli nokta, derslerle edindikleri bilgilerin pratiğe dökülerek kalıcılık kazanmasıdır. Bu bilinci öğrencilerimizde yaratmak amacıyla günlük, haftalık ve dönemlik ödevler verilir ve verilen her ödev takip edilir. Sonuçlar K12 sistemiyle velilerimize duyurulur.

ÜNİVERSİTEYE HAZIRLIK SÜRECİNDE ÖZGÜN UYGULAMALAR

OFFICE TIME

Üniversite adaylarımız için ders saatleri dışında yapılan tüm etüt çalışmaları Office Time ismiyle anılır.

·         BİRE BİR ETÜTLER

Öğrencilerimiz derslerde anlayamadıkları konular için öğretmenleriyle bire bir çalışırlar.

·         SORU ÇÖZÜM SAATLERİ

Öğrencilerimiz yapamadıkları soruları Soru Çözüm Saatleri içerisinde kendi öğretmenlerine sorma şansına sahiptirler.

·         CUMARTESİ ETÜTLERİ

Cumartesi günleri uygulanan 5 saatlik çalışmalardır.

·         SINIF ETÜTLERİ

Eğitim koordinatörü ve öğretmenler tarafından konulan ek çalışmalardır.

·         DİSCO ÇALIŞMALARI

Eğitimin sadece dersi dinleyerek gerçekleşemeyeceği bilinciyle öğrencilerine öğretmen gözetiminde uygulanan bireysel çalışma saatleridir.

·         ÇAPRAZ DERSLER

Sayısal ve eşit ağırlık öğrencilerimiz kendi bölümleriyle ilgili çalışmalarını sürdürürken diğer bölüm derslerini de alabilirler.

YAZ SONU “YGS – LYS ISINMA KAMPI’’

12. sınıf öğrencilerimiz eğitim yılının başlangıç tarihinden 3 hafta önce kampa alınarak yoğun seneye başlangıç yaparlar. Isınma kampında yapılan çalışmalarla YGS – LYS maratonuna hızlı bir start verilirken öğrencilerimize etkin ve disiplinli ders çalışma yöntemleri aşılanmaya başlanır.

SÖMESTR KAMPI

Üniversite adayı öğrencilerimiz eğitim yılı ara tatilinde 5 günlük kampa girerler.

“SINAVA 15 KALA” KAMPLARI

YGS ve LYS sınavlarına 15 gün kala konuları biten öğrencilerimiz, öğretmenlerimiz eşliğinde “Sınava 15 Kala” kampıyla eksiklerini gidererek hazırlıklarını tamamlarlar. Bu dönemde hemen hemen her gün deneme sınavlarına giren öğrencilerimiz sınavların hemen ardından Office çalışmalarıyla günü tamamlarlar. Oluşabilecek sınav kaygısı ve stres ise rehberlik çalışmalarıyla bireysel olarak giderilmeye çalışılır.